Van raketten, planeten en astronauten.Helaas is er een probleem met mijn camera. Deze is gecrashed en alle foto's van maandag zijn helaas verloren. Hierbij dus een verslag van wat we maandag allemaal gedaan hebben met enkele foto's die we nadien maakten😅.


Het was in de kring meteen raak. Maelynn bracht een boek mee over de ruimte. Wat is de ruimte? Hoe komt het dat je zweeft? Hoe is de aarde ontstaan. Waarom draag je een ruimtepak? Kan een vallende ster op ons huis vallen? Deze vragen kwamen aan bod.

We willen meteen ook van onze poppenhoek een raket maken. Wat hebben we nodig? En hoe ziet een raket er vanbinnen uit?

We maken alvast tekeningen om aan de ramen van ons poppenhuis te plakken, zodat je de ruimte ziet vanuit het poppenhuis.

Verder nog:
We maken met de oudste kleuters ons onderzoeksboek in orde. Hiervoor vertellen we bij enkele foto's wat we nog weten over de slang en onze uitstap. De kleuters stickeren bij hun verhaal een woord uit hun tekst.


We turnen vandaag ook met hoepels. Deze worden planeten. Ze moeten tussen de hoepels lopen en bij signaal snel op een planeet gaan staan. Waar er worden ook speciale planeten gemaakt: de enkel-je-neus-planeet of enkel- je- hand- en voet-planeet. De kleuters spelen met lichaamsbesef, maar ook het oplossen van problemen, want hoe zorg je ervoor dat enkel deze lichaamsdelen in de hoepel terecht komen?

We doen vandaag ook nog raadsels. Ik zoek een woord dat begint met de klank... Het is een diertje dat ... Erg spannend en ook een beetje moeilijk. Want wat is nu een stoel waar je niet kan op zitten?
Lees het antwoord helemaal op het einde van onze blog!

Vandaag hadden we ook groepsraad en werden de regels in het bos besproken.

We sluiten af met een verhaaltje van de boze heks, want deze durft nu niet meer te vliegen!

Aha! Terug naar onze up-to-date foto's. Deze keer met tablet!


Dinsdag 22 oktober 2019

Pepijn brengt een boek mee over de ruimte. We lezen erin over het ontstaan van het heelal. Een erg spannend verhaal. We lezen het voor u voor.Kijk naar ons filmpje op :
Ontstaan van het heelal.


Maelynn en Lars maken een groot schilderij van het heelal voor aan het grote raam van onze poppenhoek.

Op zoek naar prenten over de binnenkant van een raket.We tekenen met stiften van Ellie planeten op ons raam.
Onze poppenhoek is  klaar. En nu op ruimtereis!

Astronauten Noah en Rubus besturen de raket.Astronauten Cesar en Mathis gaan op ruimtewandeling om een defect te repareren. Ze hangen vast aan de raket zodat ze niet wegzweven.Ondertussen werken de oudste kleuters verder aan ons onderzoeksboek.Amelie brengt wel heel bijzondere klei mee met spinnen in.Hoeveel spinnen hebben ze eigenlijk? Tijd om ze eens te tellen.Rémi brengt een plooimeter mee. Hij gaat op meetonderzoek met Maite.


 Op dinsdag bekeken we ook een filmpje over raketten en planeten, keken we ook nog poppenkast waarbij Nellie en Cesar op ruimtereis gingen naar de Boeboe-planeet en bekeken we enkele schilderijen van Van Gogh: hoe schildert hij de lucht?Kunnen we een lucht schilderen zoals hij? Hiermee gaan we na de vakantie aan de slag!

Woensdag 23 oktober: Atelier!

Donderdag 24 oktober.


Lekkere kastanjetaarten.


Heksen die spookjes tekenen.
Vliegen in de raket.Thomas de trein van Louis.Kronen schilderen.De eerste hand wordt gelegd voor de drolletjestrofee.

Vrijdag 25 oktober 2019

Vandaag hadden deze kleuters IZW. Ze werkten aan ons onderzoeksboek. Ook Rémi deed een bijdrage.In de tekenhoek tekent Nour een raket en sterren.Julie tekent planeten.


Ellie versiert haar lampje.Rémi en Lars tellen kegels. Lars toont hem hoe cijfer 5 eruit ziet. Daarna telt Rémi nog verder tot 5.
Cesar telt, maar legt telkens een dobbelsteen bij de voorwerpen die eentje minder is. Dus, wanneer hij 6 dingen telt, legt hij de dobbelsteen van 5 erbij! Goed gedaan!Mathis sorteert kroonkurken volgens kleur.


Tijd voor de uitreiking van onze drolletjesprijs. Lente en Charlotte werken deze vandaag af.


En de eerste prijs gaat naar.....De vallende sterren van Els! Proficiat!

 

De eerste troostprijs gaat naar....De kleine beren! Proficiat!
 Noor snuistert in de boeken over de ruimte.Nour is vandaag astronaut van dienst.Ze maakt ook nog een plantenfiche van de paddenstoel.

 Mathis maakt een vrije tekst over de zon in de ruimte.We maken stukjes planeet met een astronautje erop. Zie je meteorietinslagen?

  Aryun en Rémi spelen 4 op een rij.
De jongens Mil, Lars en Noah bouwen een hoog gebouw waar de hulk moet over springen. Kijk via deze link hoe hij springt.
Vandaag deden we ook een ruimtereis waarbij we veel moesten tellen, luisterden we naar het verhaal van Daan en de raket en dansten we het weekend in.

Aan iedereen een fijne vakantie gewenst!

Ach ja, het antwoord op het raadsel: een paddenstoel!

Reacties

Populaire posts