week 31 20-24/5/2019

maandag 20 mei 2019

Zoals belooft deden we deze week weer de oefeningen rond balvaardigheden. Er werd weer veel plezier gemaakt en ook flink geoefend.


Charlotte brengt valse nagels mee en opent een nagelstudio.De oudste kleuters kijken goed naar letters en maken hierover een oefening. Ook rond cijfers maken ze een oefening.


Mil heeft een kaartspel mee.Maite heeft een brandwond. Meteen een reden om het over verzorging van "pijntjes" te hebben. Hoe doen we dat?
Eerst water, brandwondenzalf en dan een verbandje.Meteen worden alle pijntjes ten tonele gebracht. Hoe verzorgen we die?


Nadien mogen de kleuters elkaars pijntjes verzorgen. Vooral de windels waren erg in trek.😀

 


 We bespreken ook dat medicijnen en producten over het algemeen geen speelgoed zijn. Dat ze ook gevaar kunnen inhouden. We bekijken verpakkingen.

Wat betekenen deze pictogrammen?BELANGRIJKE LES:


OF SPEELGOED


Het noodlot slaat toe: Magnus heeft zich gestoten.Gelukkig weten we meteen wat te doen.
Het leed is snel geleden.


Er is vandaag ook een stoet in de kleuterblok.Dinsdag 21 mei 2019

We zijn in de weer voor de verhuis. Aster en Sue sorteren stiften: welke werken en welke niet?Aster maakt een stokpopje uit een knutselboek.Er wordt geknutseld met veren.En getekend.Luwis wil een reddingsactie doen met zijn pawpatrol helicopter. Dieren moeten uit het water gered worden. De kleuters richten hun hoek in, want we weten precies wat ze willen; een bak met water en een platform voor de helicopter.
Wanneer het klaat staat, kunnen ze spelen.
We oefenen die dag ook voor het forum en maken cadeautjes voor de jarigen.
Babette heeft bruisballen mee en wil ze laten smelten. Mmm de klas ruikt lekker!

Vandaag lezen we dit boek. Een belangrijk boek want het vertelt dat enkel jij baas bent over je lichaam. Het toont verschillende situaties waarbij de kinderen de kans krijgen om erover te praten en hoe je erop kan reageren. Het gaat om dagdagelijks situaties.

Wat doe je bijvoorbeeld als iemand je kietelt en je dit niet wil? Weerbaar worden en opkomen voor jezelf.Er wordt ook nog getennist.Louis en Cesar tekenen een leeuw.

Vic vindt schapenwol en zoekt uit van welk schaap het is. Hij denkt van dit schaap, want het heeft loshangende wol:


Woensdag 22 mei 2019: we doen het forum.


Het staat helemaal in teken van het lichaam en wat we ontdekt hebben.

 We bespreken hoe het ging en besloten: we hebben dat fantastisch gedaan!

Vrijdag 24 mei 2019

Mil leert ons bootjes en vliegers vouwen.We spelen memorieCesar toont ons een kroontje in de praatronde. We maken voor onszelf ook kronen.Lente maakt hartjes, want ze heeft idee van de week.
Een deel van de omheining van de nieuwbouw is weg. We genieten van het zonnetje!


De oudsten maken nog IZW
Vandaag deden we ook nog turnen met Arne, klasraad: bespreken van onze verwachtingen over het nieuwe klasje en we speelden de situaties uit het boek: "mijn lichaam is van mij" na.

Hierbij oefenen we onze weerbaarheid.

Tot volgende week!

Reacties

Populaire posts