week 30 13-17 mei 2019

Maandag 13 mei 2019

We begonnen de dag met een groepsraad. De regels van de verschillende speeltijden worden herhaald. Mil doet een mededeling over zijn fiets.

Daarna doen we onze praatronde. Er zijn maar liefst 13 kleuters die iets willen vertellen.

Vic heeft botten mee om te laten zien. We willen de botten die in ons klasmuseum liggen zoeken in boeken.

De schedel is die van een hond. Die vonden we alvast terug.

Maite brengt een boekje mee van Technopolis. Daarin staat een proefje waarbij je met papier en water boodschappen kan schrijven en laten verdwijenen. Dit willen we met onze eigen ogen zien.
Marte en Lente gaan in oefenboekjes werken.Na de hoekjes gaan we turnen. Babette brengt een stuiterbal mee en Louis een voetbal. We doen oefeningen met ballen. Dit valt zo in de smaak dat we dit volgende week nog eens herhalen.


Volgende week willen we dit graag nog eens doen.

Na de middag doen we drama-oefeningen. we beelden gevoelens en handelingen uit.

Er worden ook nog enkele leuke kunstwerken en vrije teksten gemaakt.


Dinsdag 14 mei 2019

Pepijn heeft een boek met geluiden mee. We raden welke dieren ze maken.


Baptiste wil nog wat botten onderzoeken.We kijken beloftevol uit naar onze verhuis naar de nieuwe klas. We gaan al aan de slag en zoeken uit welke puzzels nog compleet zijn.Mil brengt prikprenten mee.In de zandbak wordt er met kranen gewerkt.Maite brengt een grote boot mee om te schilderen.Charlotte heeft een bewegende eenhoorn mee.We luisteren vandaag ook naar het verhaal van Trol en vinden het erg ontroerend.

Zintuig : ruiken
We spelen een spel met snuffelpotten. Kunnen ze raden wat ze ruiken? Nadien doen we de controle.


 Wie wil kan nadien in de hoekjes nog wat verder snuffelenEr wordt fijn gespeeld in onze poppenhoek.We spelen met een gezelschapsspel.
We maken nog enkele knappe vrije teksten.Sue maakt een kunstige katapult.We gaan aan de slag met het leeg maken en schoonmaken van enkele kasten.Ook buiten wordt er met kranen gespeeld.

De boot van Maite is klaar.Woensdag 15 mei: atelierdag


groot geheim want er lezen vast ook wel papa's onze blog.

Vrijdag 17 mei

Cesar heeft idee van de week. Hij brengt een leuk plopspel mee.We maken tekeningen. Ben en Maite brengen puzzels mee.We krijgen bezoek van enkele vriendjes uit leefgroep 3.


 


De oudste kleuters maken een bouwwerk volgens een plan en maken nadien zelf een plan van een eigen bouwwerk.Zintuig: de smaak
We spelen een proefspel. Echt spannend, want je ziet niet wat er in je mond komt. Kunnen ze raden wat het is?


Alweer een supertoffe dag!
Tot volgende week!


Reacties

Populaire posts