22 tot 24 oktober


Naar goede gewoonte starten we de week met een goede portie beweging.
Deze week zetten we ons beste beentje voor, want we willen een dansshow geven op het forum woensdag. Maar liefst 7 dansen hebben we de afgelopen dagen  uitgeprobeerd. elk in zijn eigen stijl.

In de hoekjes gaan we aan de slag met spijkers en loombandjes. 
 Aster brengt een dansmat mee. Ze beloven ons een show te geven op het einde van de dag.De oudste kleuters knippen vleermuizen uit en rangschikken de ze van groot naar klein.


 


Maite brengt een sneeuwman- beeldje mee. We willen wel proberen om zo zelf een beeldje te maken met klei.

Julie wil een kunstwerk maken met klei en veren.Een hatchimal is de start voor een onderzoek: Luwis wil weten hoe  dieren uit hun ei  kunnen geraken? Dat vogels een gaatje pikken weten we allemaal, maar de dieren zonder bek, hoe doen die dat dan????

De computer wordt erbij gehaald. Er worden filmpjes bekeken van dieren die uit hun ei komen. We zien: kamelons, vogels, krokodillen, schildpadden en octopussen.Al gauw zien we een verschil: harde en zachte eitjes. Bij de harde eieren wordt er een gat gepikt, bij de zacht ontstaat er een scheur, daar kruipen de dieren uit.

Nadien willen ze erg graag nesten maken, van takken.  De takken zijn niet buigzaam genoeg om ronde nesten te maken, maar dat neemt onze moed niet weg. Het wordt een zoekwerk hoe je de takken kan vastmaken met klei, maar het resultaat mag er zijn. Je kan natuurlijk ook zonder takken een nest maken met klei.
Anderen gaan dan weer een  hoge toren bouwen in de bouwhoek. We spelen een gezelschapsspel: fruittoren. Niet piepen in de zak!Mil brengt spullen mee om hamburgers te maken in de kleihoek. Dat wordt lekker!


We lezen het verhaal voor van Cesar over walvissen.Een gesprek over spinnen wordt kunstig verwerkt.
 Cesar, Louis en Pepijn bouwen een toren voor Rapunsel.


Reacties

Populaire posts