Week 19 maart 2018

Nieuws

Marte werd 5 jaar! Een dikke proficiat!
 We hebben mogen smullen van lekkere cupcakes!
Onze oudste leerlingen gingen deze week aan de slag met het meten van slakjes, het zoeken van de laatste letter van een woord en een slakje tekenen dmv een spiraal en vertikale lijnen trekken.(voorbereidende oefening schrijven)


De 2e kleuterklas deed de testjes met Marcia

 Plannetjes

Mil en Lars schilderen samen een huisje
De politiebadge van Baptiste is kapot, hij wil een nieuwe maken.

Morgane brengt zelfgemaakte klei mee. Ze wil als idee van de week klei maken. Omdat we de spullen nog niet hebben gaan we alvast met de klei zelf aan de slag. We maken er bootjes mee. De kleuters moeten uitzoeken hoeveel klei in het dopje kan zodat het bootje blijft drijven.Wanneer we de spullen hebben, maken we onze eigen klei.

Bootjes was ook helemaal "in "deze week. Onze zee is een drukbezochte plaats.

Ook ind e bouwhoek werd een boot gebouwd: hij moet groot genoeg zijn zodat er iemand in kan zitten.
 

Floris bracht een meter mee. Hij weet hoe groot hij is. De andere kleuters zijn nieuwsgierig. Ze willen weten hoe groot zij zijn. Hoe moet je iemand meten. Floris toont hoe dat moet. De meter moet aan je voeten liggen. Dan leest hij de cijfers. Floris en Sue willen graag iedereen meten en het opschrijven. Ze hebben hiervoor een lijst nodig van alle namen. Ze gaan heel doordacht te werk, ze strepen elke naam af die ze al gehad hebben. 
Trots tonen ze hun lijst.

In de kleihoek maken Nour en Lars een bootje, met een mama of papa erin.


Ontdekdoos: bootje en magneten.

Maak een bootje en laat het drijven zonder dat je eraan komt. Het spel met de magneet en de boot is erg leuk! Langs alle kanten wordt uitgezocht wat de magneet met de boot doet.
Baptiste toont wat hij ontdekt heeft.


Er worden ook boten en vissen gemaakt met hamertje tik.

 
Maar ook een hondje :-)

Luisteroefening: waar is het instrumentje? 


 Na het succes van vorige week hebben we dit spel nog eens gespeeld, op vraag van de kleuters.

De loombandjes waren ook populair. Wie heeft de langste gemaakt?


Bruidsboeket

Deze week heeft Elena een trouwjurk mee, ze wil ook wel eens trouwen. We hebben daarvoor zeker een bruidsboeket nodig. Haar vriend helpt mee om dit voor haar te maken.  Nu kan de bruiloft beginnen!
 

Prinses Charlotte en Nour


Luwis en Floris gaan voor de blauwe bosbes een bedje maken: het moet 4 poten hebben, niet te groot of te klein zijn, en er moet een deken in.
Daarna wordt het bed voorgesteld, is het gelukt volgens de afspraken?


De volgende dag wil Sue ook wel een bedje voor haar pop maken.
De boot en het bed van de bosbes zijn voor haar pop te groot en te klein, deze kan ze niet gebruiken.Kunstenaar

We gingen nog eens tekenen in verf en afdrukken, dat vond Lars erg leuk!Van een kleurplaat kan je ook een mooi schilderij maken.


Mil heeft eend oos knikkers mee, hij wil ermee in de knikkerbaan spelen. Floris en Ran weten dat we ook nog een andere knikkerbaan hebben, met plannen. Deze wordt met veel plezier bovengehaald en uitgeprobeerd.
 Baptiste heeft een tol mee. We maken een arena met punten. Laat de tol tollen. Kijk waar hij stopt. Zoveel punten heb je. Wie heeft nu de meeste punten?
Mil bracht Monopoly met auto's mee.

We spelen een koekoeksspel.


Baptiste heeft een raket getekend en wil meer weten over de ruimte. Geboeid kijken ze in boeken.
Dit is een raket met een vliegtuig! Een hele discussie, nee dat kan niet! We kijken naar de lancering van een raket om meer te weten.


Een raket ziet er een beetje uit als een vliegtuig. Bij de lancering zien de kleuters hoe 2 hulpmotoren eraf gaan voordat de raket in de ruimte gaat.

Ontdekking!

 Mil brengt een schaar en lijm mee. Hij wil driehoeken knippen. Hij kan al een rechthoek knippen maar weet niet hoe je een driehoek kan maken. Floris heeft een idee, hij knipt de rechthoek door van punt naar punt. Nu hebben we 2 driehoeken!
Een aantal kinderen gaan dit uitproberen en maken met de driehoeken allerhande figuren. Fien heeft een poes mee. Een poes kan haar weg vinden. Hoe komt dat? Ran en Floris gaan op zoek en vinden een antwoord op de computer. Nadien maken ze een verslag en stellen het voor in de kring.


Reacties

Populaire posts