week 10

Maandag 11 november: iedereen thuis!

Dinsdag 12 november 2019


Onze hele kring lag vol met spullen. Te veel om in 1 kring te kunnen bespreken. Jaja, de Sint was bij de meeste kinderen langs geweest...

Tijd om alles op een hoop te leggen en te tellen...maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Kunnen we een strategie bedenken om het tellen eenvoudiger te maken?We bedenken: alles op een rij leggen en dan tellen.
Het op de tafel leggen, dan verplaatsen en bij het verplaatsen tellen.
Het in groepjes leggen van 10Prima ideeën!

Tijdens hoekenwerk:


Babette vertelt in de kring over Parie Daiza. Ze was onder de indruk van de zeeleeuw. Dat vinden we een grappig woord. zee-leeuw!
Hoe ziet dat eruit?
Charlotte en Lente gaan op zoek naar een prent van dit dier en merken dat het lijkt op een zeehond.
Babette vertelt dat de zeehond kleiner is.
Wij ontdekken dat de zeehond beter kan zwemmen.We zijn nog niet uitgewinkeld in de winkel van de Sint.Louis toont zijn nieuwe treinen.En Maite opent haar schminksalon.Er wordt natuurlijk ook ernstig gewerkt!De nieuwe hoofdtelefoons worden onmiddellijk getest.De nieuwe pop van Julie is ziek en moet verzorgd worden. Dan ontdekken ze in het dokterstasje allerhande pleisters en windels...de foto's spreken voor zich! Dankbaar schilderen we Sint en Piet. Mijn pleidooi om de lucht van Van Gogh te schilderen, kan natuurlijk niet tegen onze dankbaarheid op. 😅Aryun schildert zijn Iron ManWe eindigen de dag met een poppenkast van Nellie en Cesar...de wortel voor het paard.Woensdag 13 november: Pedagogische studiedag!
Donderdag 14 november: onze oude klas wordt gesloopt!Vrijdag 15 november:

 We starten de dag met klimmen en klauteren.
We vertellen we alles wat we weten over bijen en wespen. En dat is al heel wat!We willen weten of de ijsbeer gevaarlijk is. Maite zoekt het op.Dit vonden we over de ijsbeer:Ellie start een tattooshopMega Mindy komt Mega Toby tegen in de poppenhoek.
We maken kleiwerktjes.

 Een boot met een mannetje van Cesar.Een pizza van Mathis.We zijn eindelijk begonnen aan het schilderen van de lucht van Van Gogh en het was het wachten waard! Hij schildert met strepen.


Dit maken we ook nog:We gaan ook nog vandaag naar de groepsraad om de schoolzaken te bespreken en nadien bespreken we onze klaszaken in de klasraad.
We doen vandaag ook nog een taalspel en we sluiten de week af met dansen.
Tot volgende week!Reacties

Populaire posts