week 12 - 16 juni

Na de deugddoende maar vermoeiende driedaagse gingen we weer aan de slag. Deze keer gingen we ijsje schilderen, naar een recept met lijm, verf en scheerschuim. Het werd zeer dikke stuctuurverf, perfect voor ijsjes!
 Klaar heeft een monopolyspel mee en Linde heeft een bouwspel mee. Samen spelen en leren.
 De hele maandag voormiddag hadden we bezoek van kinderen van Annelies want onze tweede kleuterklassers gingen naar het medisch onderzoek. Deze meisjes vonden ons poppenhuis alvast heel leuk.

 Deze week maken we vrije teksten. De oudste leerlingen mogen een woord uit hun tekst met letters erbij stickeren. Ze hangen op aan onze klas. Joy
 Alisa
 Aster

Emily

Vic maakte een vrije tekst over een dolfijn. Hij wist niet zo veel van dolfijnen dus ging hij even kijken in een dolfijnenboek, nadien kon hij zijn tekst afmaken.
 Bob wou de spinner van Floris maken, hij probeert het even met pritt.
 In de kring was er een gesprek over slakken. We vroegen ons af hoe slakken geboren worden. Vic en Sue gingen op onderzoek en vonden het antwoord: eitjes. ze vonden in het boek ook een slakkenhuis met haartjes erop!

 Vic en Sue tekenen in het onderzoeksboek slakken. Fenn maakt het woord slak erbij.


De computer was deze week erg populair. Het was groepsraad. Er werd weer heel wat besproken.Woensdag was het doorschuifdag. We namen voor een halve dag afscheid van onze oudste kleuters en verwelkomden enkele nieuwe kindjes voor volgend schooljaar.

Sue bracht een reuze-grote kleurplaat mee. We speelden het spel: ik zie ik zie wat jij niet ziet, en ontdekten een dier dat we niet kenden.
Ran,  Aster, Sue en Elena maken verslag: het was een gordeldier! Dit dier kan ook in een bal veranderen!
Bob werd 6 jaar! Proficiat!
 

Klaar wou strijkparels sorteren volgens kleur.

 De meiden spelen in de poppenhoek.
 De bouwhoek.


Vrijdag had Amélia een brandweerwagen mee. wat doet de brandweer allemaal? Maar nog belangrijker: hoe kan je de brandweer bereiken en wat moet je doen?
Met alle kindjes samen waren we er toch wel uit: het nummer dat je moet bellen is 112.
Daarna moet je zeggen wat er gebeurd is en waar je bent. Linde, Bob en Aster maken verslag.

Reacties

Populaire posts