week 25 1 tot 5 april 2019

Over eitjes en bloemen...er zit lente in de lucht!

MAANDAG

Amelie bracht een blauw kippenei mee naar de klas! wow, smaakt dat hetzelfde als een wit of bruin kippenei? Wat moesten we eens uitzoeken.

Met een stappenplan gaan Mathis, Luwis en Amelie aan de slag.Ondertussen willen Aster en Marte een vrije tekst schrijven over hun dagje samen in het weekend. Ze kijken naar de namen van de klas om zo hun woorden te puzzelen.
De eitjes zijn eindelijk klaar! Proeven maar! De koks gaan met een bordje rond in de klas.


Charlotte heeft glitters, lijm en prenten mee. Die willen de meisjes wel versieren.Sue bracht een boot mee en speelt dat er iemand gered moet worden.
In de turnles speelden we een voetbalmatch

Op maandag speelden we ook een muzikaal spel: kunnen de geblinddoekte kleuters vinden waar het instrument zich bevindt?Daarna probeerden enkele dieven de wachter te verschalken en de belletjes weg te nemen. Uitdaging: maak een bootje dat drijft. Probeer zoveel mogelijk knikkers in dit bootje te laten drijven zonder dat het zinkt.

De stand: Sue maakt een bootje vandaag waarin 6 knikkers kunnen!

Ook het IZW wordt gemaakt: lijnen tekenen zonder de rand van het doolhof te raken, rechte lijnen schrijven en het grootste en kleinste insekt aanduiden.De tekst van Aster en Marte is bijna klaar.


Voila!DINSDAG

Vandaag heeft Sue een politiekantoor mee. Dat vinden we wel spannend.


Charlotte maakt een leiband voor haar hondje, want die is stuk.Luwis heeft een graafmachine mee en Mil wil tennissen met ballonnen.Pepijn, Mathis en Louis spelen met de dino's en een auto.Eindelijk, de halsband is klaar. Charlotte is erg blij!
 Vandaag kregen we een mooie roos en paasbloemen in de klas. Die willen we graag schilderen. weet je wie een krak is in bloemen schilderen? Van Gogh! De kinderen zijn geboeid door zijn levensverhaal en vinden zijn schilerijen mooi. Kunnen wij ook zo mooie bloemen schilderen?


 Aan de slag!Ben maakt een tekening van Vincent van Gogh.
 Knap hoor!


Vandaag zoeken we ook uit in welke drinkfles het meeste water kan.

Eerst schatten we hoeveel bekers erin kunnen, nadien meten we het na.


De flessen van minder naar meer inhoud.De uitdaging gaat verder, lukt het iemand om meer knikkers in het bootje te laten drijven?Ja hoor, ons record is 7 knikkers!

In de hoekjes meten de kleuters nog verder hoeveel water in hun drinkfles kan.


 


Luwis en Marte maken voor elkaar een hartje.
Mathis maakt een knikkerbaan.
Van eieren gesproken, deel 2.


Mathis heeft een paasei mee. Enkele kleuters willen graag een ei verven. We gaan naar de boerderij en halen daar onze eieren. Die gaan we uitblazen. Maar we willen uiteraard geen ei verspillen en bakken met de inhoud nog maar eens een omelet.


Andere kinderen gaan aan de slag en verven een ei.
Cesar, Pepijn en Louis maken een tekening.Ondertussen worden de eieren gebakken.En worden ze geproefd.

We leren een liedje van de paashaas. Het is super leuk want, afwisselend mag er een kleuter de paashaas zijn.VRIJDAG

Werken aan het IZW


Vic maakt paashaasjes als idee van de week.Er worden nog bloemen geschilderd zoals van Gogh.
Er wordt met auto's gespeeld.
En de limbo wordt gedanst.

 De haasjes zijn klaarEn wie heeft het laatste haasje gemaakt? wie zit er hier achter verstopt?En hiermee sluiten we de week af!
Reacties

Populaire posts