Week 17 14 tot 18 januari 2019

Deze week gingen we aan de slag met een nieuwe techniek. De kleuters hebben een instructiefilmpje hiervan gemaakt en op het forum getoond.Ondertussen wordt in de poppenhoek druk gekookt.Vic heeft een erg lang touw mee, hij wil weten hoe lang die eigenlijk is. Hij en Sue willen dit wel eens meten. Maar hoe doe je dat? De meter is eigenlijk te kort. Dus moeten we met een krijtje tekenen tot waar hij komt en dan de meter opschuiven. Sue en Vic zoeken het verder uit.
Hij is 4 en half meter lang.

Kan de koning of koningin raden welke kroon op zijn of haar hoofd staat  De kunst is de juiste vragen te stellen en kronen te elimineren.We dansen als de reus op de muziek van Stravinsky. Onze handen worden voor een keer voeten. Kunnen we ook samen met een vriendje dansen en elkaar nadoen?

Aster maakt vuurvogels met crepepapier. 
Ons ziekenhuis mag nog even blijven.
In de spelletjeshoek 

In de kleihoek maken de meisjes glitterschminkBabette wordt 4 jaar en dat wordt gevierd!
De papa van Babette komt cupcakes bakken.Nu lekker versieren.


 Le moment suprême: lekker opsmikkelen.
De politie en de brandweer komt langs...

Sue heeft een raceauto mee en speelt ermee in de gang.
We vullen onze zandbak met pellets. Dat vinden we geweldig om te scheppen en te gieten.Mil heeft een spirograaf mee en tekent ermee in de tekenhoek.Moeren en bouten, zeer goed om de fijne motoriek te oefenen.

In de boekenhoek worden de nieuwe boeken van de bib gesmaakt.Pepijn heeft een stoere man mee en wil ermee over de jungle spelen.Leren tekenen met een stappenplan. Louis heeft nieuwe stiften mee, maar weet niet wat hij zal tekenen. Met een stappenplan maken hij en Cesar enkele leuke tekeningen.
De tekeningen worden uitgeknipt. Best wel moeilijk. 

Baptiste heeft een piratenring mee. Hij wil een piratenhuis in de poppenhoek. Er moet ook een lamp vervangen worden in de poppenhoek, want Sue heeft een lampje mee. De start van veel piratenplezier met schatten verstoppen, kinderen vangen en andere stoere verhalen.

Ik verstop de schat! Wie zoekt hem?


Gevonden!


In de onderzoekshoek zoeken we in een zoekboek verborgen prenten.Cesar komt meehelpen.


Ondertussen wil Julie een bakkerij in de winkel maken. Of piraten ook graag een gebakje willen kopen? Vast wel!

In de turnles moeten de piraten het zinkende schip verlaten, maar in de zee loert een haai (de tikker).


Schatten zoeken. Op de zoekprent staat welke schatten verstopt zitten in de bak. Tel je goed om alles te vinden?Wie zoekt, die vindt!
Marte vindt buiten een schelp en maakt er een schelpdiertje van met een huisje.
 Tot volgende week!


Reacties

Populaire posts