week 2 tot 5 oktober 2018

Dinsdag 2 oktober 2018

Cesar stelt het spel Camelot voor waarbij je via logisch denken de ridder naar de prinses moet brengen. In de klas hebben we dit spel ook. Het spel wordt met veel enthousiasme onthaald.We laten onze treintjes nog rijden met de magneten via aantrekken en afstoten.Ben legt de finale hand aan zijn baan die van het station naar de bouwhoek loopt. Er wordt flink mee gespeeld.Vic maakt met een plan een vogeltje van clicks
Issra brengt een vlooienspel mee. Je moet de plastiek muntjes "vlooien" in de doos schieten.
Prima oefening voor de fijne motoriek. Nour en Lente kijken in boekjes.Mathis maakt een pijl en een boog.


We dansen door de klas een indianendans uit Boliviƫ. We vinden dat erg leuk om te doen en gieren van het lachen. Dat willen we wel doen op ons indianenfeest.
Later die dag zingen we ons indianenlied, waarbij we ook op ritmestokjes spelen en het lied uitbeelden.


woensdag 3 oktober 

We starten de dag met het bepalen van wat we op het indianenfeest willen doen. De klas wil vooral beleven hoe het vroeger was om een indiaan te zijn.


Marte stelt schelpen voor. Ze heeft geen plan. Andere kinderen doen een suggestie. Ze maakt een hart en kleeft het vol schelpen. Aster maakt een bedje voor de knuffel van Marte.Cesar brengt een spuitje mee. We kunnen ermee spuiten. Wat als we er verf in doen? We gaan er een kunstwerk van maken zoals Jackson Pollock. Deze kunstenaar zal volgende week aan bod komen.
 
Ben brengt een boekje mee met een pen die onzichtbaar schrijft. Wanneer je er met een lampje op schijnt, dan zie je wat erop getekend werd. We halen onze black light erbij en proberen dit ook met de stift, maar tekenen ook met fluo markers. Hierdoor is het net alsof het lichtgevende stiften zijn.Mil brengt kraspapier mee. We willen uitnodigingen maken voor ons indianenfeest.Sue heeft haar letter mee in hout. We stempelen onze letters in klei en rollen er inkt over. Kunnen we een afdruk maken?We eindigen de dag met een verhaal van Indi, het indianenmeisje.

Vrijdag 4 oktober

We maken indianenbrood. We maken samen het deeg. Daarna moet het 2 uur rusten voordat we er bolletjes van kunnen rollen en ze plat drukken om ze nadien te bakken in de pan met olie.

We tekenen het recept zodat we het  kunnen delen met julie.


Marte brengt wisbordjes mee. De kunstwerken snel nog fotograferen voor ze verdwijnen!We maken mais voor onze indianenmoestuin.
We spelen een spel: fruittoren. Eindelijk ons feest:
We maken onze moestuin.


Bouwen een tipi


Oogsten de mais van onze moestuin om er later popcorn mee te maken op het vuur.
 


We kraken noten en pletten ze om er notenboter mee te maken.


 


Muziek mag zeker niet ontbreken bij dit noeste werk.We maken pijlen om op de bizon te jagen.
Het feest zelf... dat hebben jullie gezien!

Reacties

Populaire posts