week tot 17 maart

 Sue maakt een kerstboom van klei.
 Aster doet mee.
 Deze week is het IZW een mandala kleuren. Dit moet volgens de regels van de kunst: met kleine ronde bewegingen elk vakje kleuren. Enkele jongste kleuters willen het ook wel eens proberen. Iedereen flink aan het werk.


 Klaar heeft een rolmeter mee. Hij kan 3OO. Wat is dat? 300? We rollen het uit en kijken hoe ver dat is. 300 cm of 3 meter.
Later op de week brengt ze een rolmeter van 8 meter mee. We kijken hoe ver die gaat: tot helemaal aan de druktafel!
 We gaan op school zoeken naar stenen. Eerst lopen de kleuters overal voorbij tot de eerste steen gevonden wordt. Pas dan gaan ze meer gericht en rustiger zoeken.
De pure euforie wanneer een steen gevonden is, werkt aanstekelijk.
 Vol trots toont Emily haar joekel.

 Deze kregen we niet uit de grond.
Deze lieten we in de grond zitten.
 De turnles. Ze worden steeds behendiger in het klimmen en klauteren. Deze oefening was toch wel voor de meesten een uitdaging. Vic bracht een bloem mee die hij op straat vond. De opmerking: als je ze in de grond steekt en water geeft, dan groeien ze. Vonden we een prima stelling om eens uit te testen.
Dus stopten Vic en Alissa ze in de grond. Nadien goten ze er water op. Er werden voor de zekerheid nog twee paasbloemen erbij gezet.


In de kring volgde een gesprek over hoe we konden zien dat de bloemen groeien. Gewoon kijken was toch niet zo een goed idee. We moeten het meten. Daarom bouwden we met blokken torens die even hoog als de bloemen kwamen. We legden een periode van 10 dagen vast, waarna we opnieuw gaan kijken of de bloemen gegroeid waren. Wordt vervolgd...
 Trui kwam in de klas. We hebben het idee een speelhuis te bouwen. Dit mag niet zomaar. We moeten aan Trui vragen of het mag en hoe we dat moeten doen. We kregen van Trui toestemming. De volgende stap is beslissingen maken over de grootte, de vormgeving, het materiaal.

 Amelia stelt haar geboorteboek voor.
 De gevonden stenen waren toch wat vuil om verder mee aan de slag te kunnen, dus maakten we een "stenencarwash"
 Elena bracht een smartgame mee, Sue vindt dit heel leuk.
 De poppenhuisjes zijn populair.
 Amelia maakt met stenen haar letter.
 We maken vrije teksten met vertelstenen.
 Ward bouwt met minibaksteentjes.
 Klaar brengt iets mee waar ze muren mee glad maken. We laten inkt regenen op ons blad en vormen hiermee de steel van onze bloemen.We hebben als stamtaak de moestuin. We gingen kijken en zagen dat die toch wel heel leeg stond. Daarom besloten we wat te gaan zaaien in onze klas. In de drukhoek maakten we kaartjes om in onze potjes te stoppen.


Spelen in de poppenhoek.

Fenn en Klaar maakten een vrije tekst van bij hun bouwwerk.


 Vrijdag na het zwemmen kwamen Bram en Daan van leefgroep 4 hun stenenverzameling tonen. 't Is gedaan!😉

Reacties

Populaire posts