Vandaag zijn we naar de moestuin gegaan. 

Daar stond Dirk ons al op te wachten. Hij had een potje mee. Wat zat daar in?


 "Zijn dat stenen",vroegen ze?

 Nee nee, dat zijn aardappelen. Alle kleuters kregen een aardappel en mochten er eens aan voelen.
Voorzichtig want er hangt al een steeltje aan. Dirk vertelt ons dat we die planten in de grond en dan hebben we later veel meer aardappelen.
 Alle aardappelen worden goed bestudeerd en vergeleken met elkaar.
 Dirk heeft al mooie greppeltjes gemaakt waar wij onze aardappelen mogen inleggen.


 Als de aardappelen erin zitten, mogen we ze bedekken met aarde. Heel leuk om die aarde eens te voelen met onze handen. Dirk toont ons de aardbeiplanten. We zien het eerste bloempje al!!!Lente,nieuw leven..

 Er staat ook nog iets anders in de moestuin. Kobe vertelt ons dat het rabarder is. Hij heeft al eens rabarbermoes gegeten en dat was super lekker. We krijgen van Dirk 1 stengel mee, de andere moeten nog groeien. We komen zeker nog eens langs om te zien of ze al gegroeid zijn.
 En dan even een kijkje nemen in de serre. De stokken staan al klaar om er de tomaten te zetten. Dat wisten de kleuters nog van vorig jaar.
 En dan neemt Dirk ons mee naar de kruidentuin. Een juweeltje op de speelplaneet. De kleuters proeven daslook,Chinese look,citroenmelisse en zuring.
Bob vindt de zuring zo lekker dat hij aan Dirk telkens opnieuw vraagt om nog eens naar de zuurtjes te gaan. hij wil graag nog een zuurtje. Zuring smaakt goed bij vis. Echt lekker!


 Zo blij met de zuring! Hij kan zelfs het plantje al herkennen,ferm toch!
 En dan maar terug naar de klas!!
We tellen met hoeveel kls we vandaag zijn en snijden de rabarber dan in 16 stukjes. Wie wil mag zijn rabarber in de suiker doppen. De smaken herkennen we nog: zuur en zoet! Nieuwe gezichtjes in onze klas.....Kitana,Klaar en Bob moeten nog even wennen. Het is allemaal nieuw voor hen.
 Na de speeltijd was het tijd om ons ijssalon te openen. Florence kwam ons helpen. Noa is fier, ze is nu 6 jaar!!!
 De keuters mogen zelf kiezen wat er allemaal op hun ijsje moet. Er zijn aardbeien,watermeloen, frambozen, banaan,slagroom,...


 Het wordt een moeilijke keuze voor sommigen, want het ziet er allemaal zo lekker uit...


Reacties

Populaire posts