Het leven in de brouwerij van de voorbije week
 

 


Het leven in de brouwerij   

April 2014


Onze vragen…wat hebben we gedaan…wat gaan we nog doen…

Deze week hebben we twee verjaardagen gevierd. We gingen naar de speeltuin voor Tibe zijn verjaardag en we maakten milkshake voor de verjaardag van Rhyno.
Er werd niet alleen milkshake geproefd maar ook nog andere melkdrankjes deze week:banaan soya drankje,kokosmelk,chocolademilkshake.
SDC15370.JPG
Maia roert in de melk. Luca had deze meegebracht van een kinderboerderij. Er plakte een etiket op met”EERST KOKEN”. Waarom dit moest dat onderzoeken we nog. We gaan het binnenkort aan de boer zelf gaan vragen op een melkveebedrijf.
In de knutselhoek werden er afdrukken gemaakt van onze handen en knutselden de jarigen een kroon.
In de puzzelhoek werd er volop gepuzzeld aan puzzelkaart 2 tot en met puzzelkaart 4(tot 60 stuks)!!
Ebben bracht deze week zijn poppenkastpopjes mee en het was dan ook een ideaal moment om dit samen eens te doen met de kinderen. Een verhaaltje verzinnen, een begin-midden-slot bedenken is niet altijd even simpel.
Maandag droeg Flavia het retro communiekleedje van haar mama. De communiekleren van mijn man lagen in handbereik en daar was kleine zus wel voor te vinden. De familie,alias Noa en Aiko mochten mee op de foto. Flavia was naar de trouw komen kijken van Christine en wilde nu ook trouwen. Enkele sfeerfoto’s genomen in het speelplaneetbos…
SDC15372.JPG SDC15376.JPG
SDC15379.JPG
SDC15384.JPG
Maud maakt een hartjesboekje aan de hand van een stappenplan.
SDC15390.JPG
Rhyno bracht zijn werkkoffertje mee. Maura stelt een vraagje. De kleuters kijken op you tube waarvoor deze instrumenten allemaal dienen. Gek of niet, het waren allen jongens die hiervoor kozen…
SDC15387.JPG
De kleuters kijken naar elkaars poppenspel.
SDC15389.JPG SDC15391.JPG
Kobe bracht een ballon mee. We gingen ermee aan de slag in de bewegingshoek. De ballon werd aan de deuropening vast gemaakt met een touwtje. Springen naar ballonnen op verschillende hoogtes. We leerden hieruit dat ballonnen ook terugkaatsen maar niet zo snel als een bal!
SDC15393.JPGSDC15398.JPG
SDC15401.JPG
Dolle pret in de speeltuin van Gijzegem.
SDC15404.JPG SDC15406.JPG
SDC15403.JPG SDC15412.JPG
SDC15413.JPG
Fijn paasverlof!
Sonja
Verder nog…
Niet vergeten:
Ideetje van de week niet vergeten:lijst aan klasdeur.
Paasmaandag geen school.
Reacties

Populaire posts